Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt svårt att åka kollektivt – ordna med biljettautomat i Husum

/

Annons

Detta är nog en allmän hälsning till Norrtåg och kommunen, från oss i Husum som åker tåg. Varför har vi inte en biljettautomat? Straffavgiften för att betala direkt på tåget är 70 kronor, det är dyrare än själva biljetten i vissa fall.

Nu har SJ:s app och internetsida strulat flertalet gånger och det är klart det inte blir något problem för dem i Örnsköldsvik att köpa biljett, när de har en biljettautomat. Det är otroligt underligt hur det kan vara ett krav på biljett ombord men inte krav på biljettautomater på stationerna.

Sedan funderar Norrtåg och kommunen på varför landsbygden väljer bilen i stället för tåget. Ganska logiskt säger vi som får betala över 100 kronor för att komma in till Örnsköldsvik och runt 200 kronor för en Umeåresa, enkelväg.

Gör om, gör rätt och gör det enklare att resa kollektivt, för det är inte heller en självklarhet att alla har en app eller en dator att köpa biljetter med.

Tänk de äldre som skulle föredra att ta tåget men knappast vill bli ruinerad på det. Landsbygden och äldre får ofta ta smällen för att vara lata och inte engagera sig i miljön, men när det kostar mer att rädda miljön än vad plånboken kan bidra med blir uppdraget relativt svårt.

Tågåkare från Husum

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons