Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om de tomma lägenheterna i Ramsele

Annons
Om de tomma lägenheterna i Ramsele

Bästa Elisabet Lassen. Jag hoppas fortfarande på att Du är felinformerad om kostnaden för tomma lägenheter. Jag vidhåller att tomma lägenheter kostar en bråkdel av vad Du säger att de kostar.

Man måste till att börja med skilja på vad det kostar att tömma lägenheter och vad lägenheter kostar när de väl är tömda.

Under tiden man tömmer att hus har man givetvis kostnader för nära nog full drift. De kostnader som Du talar om är de förstnämnda, nämligen vad lägenheterna kostar under tiden de töms. Även de kostnaderna förefaller höga, högre än i ett hus som är i full drift, men det kanske beror på att tömningen är illa planlagd.

Det är väl förhoppningsvis inte så att SBAB debiterar kommunen oskäliga kostnader för att förbättra sin skrala ekonomi? Räkningen behöver nog kritiskt granskas.

När ett hus väl är tömt är kostnaderna en bråkdel av normala driftskostnader och då kostar det inte på långt när vad Du säger. Det är den kostnaden som är intressant för allmänheten.

På Dig låter som vi förlorar stora pengar på att ha hus tomma och måste till varje pris bli av med dem kvickt i stället för att försöka hitta lösningar som stoppar de kommande rivningarna.

Den delen av Ditt arbete har vi i Ramsele ännu inte sett mycket av men det är kanske på väg.

Åke Wikström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons