Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt renoveringsprojekt

Annons

Ja, så var då Orrenhuset invigt. Företagens Hus nr 2.

1989 renoverades gamla Grand Hotel och Företagens Hus nr 1. invigdes med pompa och ståt. Småföretag och Sollefteå Näringslivs AB skulle samarbeta, skapa nätverk och förutsättningar för att näringslivet i Sollefteå skulle blomma. Tjänstemän flyttade från Kommunhuset för att vara ”nära” kommunens småföretagare.

Efter ett antal år med framgångsrik verksamhet såldes Företagens Hus (till underpris). Vid denna tidpunkt var alla utrymmen i huset uthyrda från källaren och upp till vinden. Argumentet för försäljning var bl.a. att det i Kommunhuset fanns lediga lokaler där tjänstemännen kunde ”sitta”. Företagens Hus köptes in av Småföretagen och därmed delades företagsamhet och kommunal verksamhet återigen. Tjänstemännen flyttade tillbaka till Kommunhuset.

Nu är vi framme vid Företagens Hus nr 2. Nytt renoveringsprojekt – denna gången Orrenhuset. Tongångarna känns igen – samarbete, nätverk, allt under samma tak etc. etc. Nu betalar man HYRA också till en fastighetsägare. Tjänstemän flyttar från Kommunhuset. Hur blir det med lokalerna där? Kan de stå tomma nu??

Hur mycket pengar ska kommunen satsa på nya lokaler för näringslivet? Pengar som skulle kunna gå till konkret hjälp för våra småföretagare!!

Ett rikt och blomstrande näringsliv är inte beroende av hus. Det är beroende av människor med passion och framåtanda som med gemensam vision strävar mot gemensamma mål.

Hoppet för Orrenhuset står till Jan Röhlander. Jan – orkar du dra hela detta tunga lass?

”Fortfarande skattebetalare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons