Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hot mot Härnösands sjukhus

Annons
Nytt hot mot Härnösands sjukhus

Landstingets ledning och sjukhusdirektören i Sundsvall föreslår att vårdcentralerna Blåsippan och Kronholmen införlivas med Sundet vid Härnösand sjukhus. Detta är ett inlindat förslag för att senare kunna lägga ner Härnösands sjukhus. Hela tiden arbetas från Sundsvall att få Härnösands sjukhus underminerat när det gäller upprätthållande av sjukvården inom medicin och kirurgi.

Inom politiken har moderaten Bertil Lindström och hans parti i landstinget föreslagit nedläggning av Härnösand sjukhus. Det synes nu stödjas av den politiska ledningen i landstinget med socialdemokraterna i spetsen, där man genom en omväg med vårdcentraler, skapa en förutsättning på sikt med en nedläggning.

1994 när nedläggningsfrågan var aktuell, gick jag i spetsen för bildandet av sjukvårdspartiet. Fortfarande trots min höga ålder är jag beredd försvara Härnösand sjukhus och - om så behövs - agera inför valet i höst för bevarande av Härnösands sjukhus.

Det stora beklagliga beslutet i slutet av 50-talet att bygga Sundsvalls sjukhus och de enormt tilltagna lokalytorna kan rättas till. Återupprätta Härnösands sjukhus till fullvärdigt medicin- och kirurgisjukhus under en egen sjukvårdsförvaltning. Riv en tredjedel av Sundsvalls sjukhus, som ändå får tillräckliga ytor för den sjukvård som bedrivs i dagsläget. Att tro på att kunna skapa ett region- eller universitetssjukhus är fantasier som hör hemma i sagornas tecknade värld. Eventuellt bör en ovillig läkarkårs tjänstgöring i Härnösand ersättas med läkare från andra EU-länder, där det finns en överkapacitet som utnyttjas dåligt. Språket är säkert något som dessa läkare snabbt klarar av.

Jag manar alla medborgare i länet att noga tänka sig för inför höstens val innan röstsedeln hamnar i urnan.

Torsten Eriksson

Älandsbro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons