Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hoppbacke oanständigt slöseri

Annons

E Örnsköldsviks kommuns befolkning minskar år från år, och man förlorar varje år 15-20 miljoner kronor i utebliven skatt på grund av detta. Kommunen satsar pengar och många människor sina (ideella) kreativa resurser i Vision 2008 för att vända utvecklingen.
Alla goda krafter behövs för att få tillbaka en positiv tillväxt. Alla tillgängliga kronor borde läggas där de får en så bred avkastning som möjligt. Att i det perspektivet satsa 70-80 miljoner kronor på att bygga nya hoppbackar är inte vettigt!

Det är ju 70-80 miljoner av våra skattepengar, som ges till en enda förening för att ett ytterst ringa fåtal skall kunna utöva sin idrott. Åskådarna är inte särskilt många fler än utövarna. Det måste gå att ändra på detta slöseri med pengar.
Tänk vilken hävstång för kommunen de pengarna kunde bli, om de användes till ett kulturcentrum i inre hamnen med brett användningsområde. Låt den grupp inom Vision 2008 som nu funderar kring detta ta hand om pengarna.

Örnsköldsvik skulle sättas på kartan som huvudstaden i Höga kusten med det breda kulturutbudet. Stan skulle bli attraktiv som en konferens- och mässplats. En årlig bred kulturfestival skulle kunna arrangeras.
FV:s ledare skulle kunna känna en inre tillfredsställelse över att starkt ha bidragit till Örnsköldsviks framtid.
Har vi råd att satsa 70-80 miljoner kronor på ett monument över en svunnen tid?

HÅKAN BENGTSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons