Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går det inte längre!

Annons

Under första halvåret 2012 så har 45 270 människor invandrat till Sverige och de flesta blivit svenska medborgare. Från Syrien och Afghanistan så har antalet ökat med 70 procent.

Prognosen visar på att för helåret 2012 så kommer ca 120 000 nya människor till Sverige för att bo och leva.

Det motsvarar att plötsligt uppstår ett nytt Linköping, eller två nya Sundsvall – under ett år!. Det är ingen liten mängd! Sverige bedriver sedan en tid en extrem invandringspolitik relativt andra EU-länder och industriländer. Extrem både till storlek och hur liberalt den bedrivs.

Vad får det för konsekvenser och är det rimligt?

Dagens invandring innebär att samhällets kostnader ökar med ca 20 000 000 000 kronor under innevarande år. Hur stor den totala kostnaden för invandringen är redovisas aldrig av regering eller riksdag, sannolikt 200 000 000 000 kronor per år. Pengarna måste givetvis tas från samhällets insamlade skattemedel, vilket med automatik innebär att andra verksamheter får minska sina utgifter med motsvarande summa. Det handlar om äldreomsorg, skolor, sjukvård, försvar och annat.

Samtidigt skall samhället klara av att ge alla hitkomna språkkunskaper, utbildning (ofta från en mycket låg nivå), integration och assimilering i vårt Svenska samhälle. Att samhället hittills inte klarat detta står väldigt klart. Idag visar SCB att segregeringen i bostadsområden har fördubblats på de senaste 20 åren. Med den enorma ökningen som pågår så kommer givetvis det att förvärras för varje år. Så kan vi ju inte ha det!

Då samhället inte klarar detta uppstår ett antal konsekvenser; integration och assimilation ersätts av utanförskap, massarbetslöshet, ghettobildningar, ökad kriminalitet och segregation. Alla dessa faktorer innebär i sin tur ökade kostnader för samhället och lidande för människor.

Lösningen är uppenbar för de flesta medborgarna i Sverige, nämligen att stoppa fortsatt massinvandring, ta tag i redan hitkomna och ge dem utbildning i Svenska och en chans att gå vidare. Bryt segregation och assimilera människor in i samhället. Det fungerar inte i en rättsstat och demokrati att det utvecklas parallella samhällen i samhället

Det är vanligt sunt förnuft och dessutom genomförbart direkt. Det är bråttom nu!

Martin Timander

Junsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons