Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får (is)-Alliansen bestämma!

Annons

Det första steget för att kommunens konståknings- och hockeyklubbar själva ska få bestämma hur de vill satsa på framtiden har nu tagits. Kommunen avsätter 10 miljoner i år och ytterligare 1 miljon under 10 år för satsning på befintliga och nya anläggningar. Att det nu blir så är något som vi inom den politiska Alliansen prioriterat när kommunen nu satsar på dessa föreningar.

När både tjänstemän och den Socialdemokratiska majoriten velat styra beslutet, så har vi hela tiden stått fast vid att föreningarna ska få bestämma. För oss har detta varit självklart när grundtanken i frågan har varit; - Behövs det nya anläggningar så får föreningarna bygga själva!

Då är det helt naturligt att föreningarna även får bestämma hur och vad de anser är det långsiktigt bästa lösningen. Isalliansens medlemmar har tillsammans tagit fram och prioriterat vilka satsningar som bäst ska leda till en långsiktig och framgångsrik utveckling. Vi är övertygade om att de inom några år har skapat dessa förutsättningar för att på bästa sätt ge våra barn- och ungdomar möjligheterna för att kunna bedriva och satsa på konståkning och ishockey.

Därför känns det bra att vårt arbete varit framgångsrikt och nu hoppas vi att även Kommunfullmäktige i december ska se dessa fördelar och ge föreningarna sitt mandat att få styra över sin framtid.

Alliansens ledamöter i Kultur- och Fritidsnämnden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons