Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog

Annons

Inga fler fiskodlingar och bort med befintlig fiskodling vid Brattberget.

Ålandsfisk AB är förbjudna att bedriva fiskodlingar i hela Finland. Men i hjärtat av Höga Kusten i Kramfors kommun, där har de fått tillstånd och önskar utöka verksamheten.

Förr var Brattberget ett eldorado för alla som ville pilka strömming. I dag är det helt förstört. Vi har sett hur man slänger över död fisk från kassarna. Siken är helt borta. Inte heller behöver fiskeodlingen ha lanternor som varnar för vajrarna när det är mörkt. Fiskodlingen har kanske egna lagar?

Fiskfodret är dyrt, därför släpps det in mer fisk än vad som är tillåtet. Vem ska kunna kolla? På hösten när fisken ska slaktas och väger för lite blir det ett nytt foder, inga vitaminer precis. Kramfors kommun väger ju sina våra sopor så de har väl klart för sig hur många kilo fiskrens som fiskodlingen levererat till avfallshanteringen?

Hur många jobb har det tillfört Nordingråborna? Vi kan inte tro att länsstyrelsen och Kramfors kommun än en gång ger tillstånd till denna verksamhet. Kramfors kommun vädjar till kommuninvånarna att tänka miljömedvetet för renare vatten i sjöar och vattendrag. Om det blir en fortsättning på fiskodlingen trots alla miljöaspekter kommer inte vi att sortera våra sopor. Vad tjänar det till när andra får skita ned hur mycket som helst.

Ingrid och Ingvar Berglund

Sommarboende längst in i Omnefjärden

Ps, vad säger båtklubben och Omnevikens förening?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons