Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NTF Västernorrland: Busspassagerare utan bälten – acceptera inte det

/

Annons

Drygt en miljon människor i Sverige är i dag pensionärer. Många av oss är engagerade i föreningar och organisationer där vi har möjlighet delta i olika aktiviteter, studiecirklar och gruppresor, alltefter intressen.

Dagens pensionärer är rörliga och vistas mycket i trafiken både som bilister, oskyddade trafikanter och som busspassagerare för att ta sig till och från olika arrangemang. Särskilt under vår och sommar sker många charterresor med buss. Faktum är att pensionärsföreningar landet runt varje år arrangerar tiotusentals beställningsresor med buss. Att åka buss är ett förhållandevis säkert sätt att färdas, men säkerheten kan förbättras ytterligare.

Vi pensionärer är en stor kundgrupp för bussbolagen och har därför stora möjligheter att påverka utvecklingen och göra transporterna ännu säkrare genom att ställa särskilda trafiksäkerhetskrav när vi beställer resor.

Vår uppmaning till alla i pensionärsföreningarna, som beställer resor, är till exempel att kräva av bussföretaget att bussen:

>>> Har bälten på alla platser.

>>> Inte framförs fortare än tillåtet.

>>> Har alkolås.

>>> Har säkerhetsinstruktion i stolsfickan.

Ove Sundström

Äldrerådet, NTF Västernorrland

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons