Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordingrå växer och frodas – stort ansvar på politikerna att den positiva utvecklingen fortsätter

/

Annons

Nu har vi fått det bekräftat – Nordingrå växer och frodas. Efter en lång period av recession i Höga Kustens pärla är vi nu rejält på gång.

Skatteverkets senaste siffror över inkomstutvecklingen visar en ökning med 3,1 procent av Nordingråbornas sammanlagda inkomster när det gäller det preliminära taxeringsutfallet 2016.

Ökningen motsvarar runt 2,2 miljoner kronor i ökade skattemedel för budgetåret 2017 till Kramfors kommun, från de invånare i Nordingrå som har beskattningsbar förvärvsinkomst.

För övrigt lyfter hela kommunen mer och mer för varje år, och min förhoppning är att de ständigt återkommande besparingarna på grund av tidigare befolkningsminskning nu kan bli ett minne blott.

Skolan och förskolan är väl fyllda med barn och födslotalen fortsätter uppåt. Tidigare bekymmer med vikande elevantal har på några år förbytts i motsatsen.

Befolkningssiffran fortsätter också uppåt. I skrivande stund noterar vi en ökning med fem personer hittills i Nordingrå socken under 2016.

■■ För fler insändare, klicka här.

Vi behöver inte ens gå fem år tillbaka i tiden för att finna ett förslag för behandling hos barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Kramfors kommun innebärande nedläggning av Nordingråskolan och med efterföljande flytt till Högakustenskolan.

Ett stort tack riktas till alla som lyckades bromsa detta urbota dumma förslag!

Tänk att få verka i en bygd som växer allteftersom. Det ger goda impulser till ny företagsamhet och framåtanda, vilket skapar ännu fler arbetstillfällen.

Hur tar vi nu tillvara denna positiva utveckling inför framtiden? Här har politikerna i vår kommun ett stort ansvar att göra rätt bedömning. Min teori är i alla fall klar: kommunens bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnd bör ta fram en ny långsiktig plan för bland annat äldreboenden i kommunen.

Höga Kusten kommer fortsätta växa, och då kommer det att resas krav på nya platser för våra seniorer. Inte bara Nordingrå har bra fart, även Ullånger och Vibyggerå visar en god tillväxt.

Det innebär egentligen att nya äldreboenden, förutom nuvarande Sundbrolund i Ullånger, bör tillskapas både i Nordingrå och i Dockstaområdet.

Lennart Lundkvist, Nordingrå

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons