Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska ni börja lyssna?

Annons

Vi är ett par hemtjänstgrupper som funderar över vilket parti som vill ha våra röster detta val. Vi är alla mycket missnöjda över vår arbetssituation i dag och har så varit de senaste åren sen 75/100 med dess poolpass samt det nya schemasystemet Laps care infördes. Poolpassen behöver inte kommenteras mycket eftersom kritiken mot dem varit utbredd. De innebär sömnlösa nätter för oss och sämre och otryggare vård för omsorgstagarna.

Laps care, där vi får ut ett schema på datorn där allt går efter schablontider där alla omsorgstagare förväntas ta lika lång tid och det jagas luckor, är ju helt åt skogen och funkar inte alls. Vi har vid upprepade tillfällen framfört att det inte funkar.

Vi vet också att det funnits grupper som kämpat för att slippa och som varit provgrupper. Tyvärr har vi nu hört att även de tvingats in i detta trots att det inte funkar på andra ställen.

När ska ni börja lyssna?! Vad är viktigt för er? Att ha nöjda medarbetare? Att vi kan ge bra vård till omsorgstagarna? Eller är det bara pengarna och stoltheten i att inte kunna dra tillbaks beslut som helt klart visat sig dåliga?

Vi är inte intresserade av att LOV införs eftersom vi inte alls tror på det, utan vi vill fortsätta jobba för kommunen. Men vi vill att ni som bestämmer lyssnar på oss som vet, och sväljer stoltheten. Andra kommuner har gjort det och har i dag mycket nöjdare medarbetare. Det parti som kan lyssna och riva upp dessa beslut ligger bra till när det gäller våra röster.

Uppgivna USKOR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons