Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något för tomtarna att fundera på

Annons
Något för tomtarna att fundera på

Monica Fahlen, Kramfors, ombud på s-kongressen, skriver i tidningen Ångermanland att "Tomten kom tidigt i år".

Julklapparna, utdelade av tomtarna Bosse R och Lasse E, innehöll mer resurser till kommunerna och en satsning på tandvården.

För oss i vänsterpartiet är både behovet av mer resurser till kommunerna eller ökade medel till en förbättrad tandvård inget nytt utan frågor som vi driver under den gångna mandatperioden i förhandlingarna med regeringen.

Därav finns också exempelvis den kommande satsningar på tandvården. Så viktiga välfärdsfrågor kan och får inte vara avgörande om tomten kommer eller inte.

Kommunerna måste ges ökade resurser till att bland annat anställa fler inom äldreomsorgen för att kunna ge de äldre en rättvis och bra omsorg. Dessutom kunna ge personalen arbetsglädje och att slippa gå på knäna.

En satsning på tandvården är en klassfråga. Man skall inte kunna avläsa klasstillhörigheter på tandstatusen.

Tomten sägs enligt alla vara barnens bästa vän. Tyvärr konstaterar vi att tomtarna och smånissarna på s-kongressen inte såg till de svältande barnens bästa i Afghanistan. Detta borde skett genom att begära ett bombstopp för att ge hjälporganisationerna en rejäl möjlighet att föra in provianter och förhindra en katastrof i Afghanistan. FN själv säger att om man inte får in mat, mediciner och så vidare inom de närmaste veckorna är risken stor att 100000 barn dör. Något som tomtarna, barnens vän, borde funderat på.

Stig Eriksson (v)

Trafikutskottet

Mona Westerlund (v)

Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons