Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat: "Beskrivningen av läget i stan inte hysterisk – jag vill ha ett tryggt Härnösand"

/

Annons

Replik/

Svar på "Tomas Izaias Englund: Hysteriska moderater och invandringsrädsla förstör vackra Härnösands rykte", krönika i TÅ 28 september.

För någon tid sedan skrev Anders Gäfvert och Ida Skogström en insändare om otryggheten i Härnösand och lite senare skrev jag själv en insändare som även den handlade om otryggheten i vår stad.

Den 28 september skrev Tidningen Ångermanlands politiska redaktör (lib) Tomas Izaias Englund en ledare om dessa insändare och betecknade dem som hysteriska. Men enligt min uppfattning var det ledaren som var hysterisk, inte insändarna.

■■ KRÖNIKA: "Vi vill ha ett tryggt Härnösand"

Härnösand har under lång tid tagit emot betydligt fler invandrare än genomsnittet i kommuner med lika stor befolkning. Detta har lett till att vi fått en situation som på senare tid medfört stora problem med oro, otrygghet, ofredande av kvinnor, gängslagsmål och annan kriminell verksamhet.

Redaktören tycker att det är en hysterisk överdrift att påstå detta, eftersom han vid ett kort besök (han bor i Örnsköldsvik) inte själv upplevde något av detta under besöket.

Att ovan angivna problem i verkligheten i högsta grad existerar framgår tydligt av att man beslutat att starta nattvandringar med vuxna personer, att föreningar skall utöka sin verksamhet och kommunen skall starta ett åtgärdsprogram (14 olika insatser). Allt för att öka tryggheten.

■■ INSÄNDARE: "I Härnösand har invandringen varit alldeles för stor"

Redaktören har, med anledning av replik från Anders Gäfvert och Ida Skogström, i ett "Svar Direkt" hänvisat till en fabel, Pojken och vargen. En egendomlig hänvisning kan man tycka, eftersom vargen redan är här.

Evert Ljungström

(M)

Svar direkt:

Den här typen av kollektivt skuldbeläggande är inte bara osmakligt utan också ett politiskt problem för samtliga liberalt sinnade politiska företrädare i Härnösand.

Är det den här typen av tongångar vi nu måste vänja oss vid från alliansen i residensstaden? Jag hoppas inte det.

Tomas Izaias Englund

Politisk redaktör (lib) för Tidningen Ångermanland

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons