Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missgynnad bygd vad gäller mobilmaster

Annons

E Läste Bo Westberg-Grens insändare i l ÖA angående placeringen av Telias mobilsändarmast i Stubbsand. Jag har också varit i kontakt med Telia Nära AB i denna fråga vid ett flertal tillfällen med olika svar som resultat.

Det svar jag fick på mitt första e-mail var att masten skulle placeras i Stubbsand. Jag tog för givet att det var på högsta punkten den skulle placeras.

När det inte kom upp någon mast så skrev jag och undrade vad som hade hänt. Det svar som jag fick var att den var försenad ett halvår. När jag senare var i kontakt med Telia så sa de en helt annan sak om masten. Nu hade den plötsligt satts upp i Killingsnäs.

Efter ytterligare kontakter med Telia bekräftade de att masten fanns i Stubbsand, för att serva sommarstugeområdet där.

Det är tydligt att Telias nätplanerare inte vet vad de sysslar med. Vem som helst med lite kunskap om tele och radio kommunikation skulle ha placerat den på en lämpligare plats.

Det svar Bo Westberg-Gren fick av Telia Nära AB, är ju ett av de sämsta man har läst. Slutsumman av detta trams från Telia Nära AB är att vi som bor lite ocentralt, det vill säga 5-15 km från E4, skall inte ha någon GSM-täckning.

Jag håller fullständigt med Bo Westberg-Gren om att vi måste vara mera aktiva i denna fråga och försöka påverka Telia till att sätta upp en mast för mobilkommunikation som gynnar även andra delar av vår vackra kust, inte bara Stubbsand.

KJELL GRUNDSTRÖM
LÖVBO-SKEDE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons