Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet Kramfors: Fel att se temperaturhöjningen som en välsignelse

/

Annons

REPLIK. Svar till Sture Åström, "Miljöpartiet påläst men okunnigt – uppvärmningen har varit bra", Ordet fritt 2 juni.

Det är fel att se temperaturhöjningen som en välsignelse! Åström i nätverket Klimatsans påstår att den senaste tidens höjning av koldioxiden i atmosfären och att jordens ökande medeltemperatur är bra. Det är helt fel slutsatser! En ökad livsmedelsproduktion i världen kan inte kopplas till vare sig ökade koldioxidhalter eller höjd temperatur.

Att skördarna ökar under de senaste decennierna beror på det industriella jordbruket, med högavkastande grödor, bekämpningsmedel och en hög industrialiseringsgrad där fossila bränslen är helt avgörande i produktionen. Då dessa bränslen är en ändlig resurs borde enbart detta faktum vara en larmklocka.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det som är ännu mer anmärkningsvärt är att Åström tycks förneka de negativa konsekvenserna av en snabb förändring i medeltemperatur. Konsekvenser som högre havsnivå, våldsammare regn, minskande glaciärer, mer torka, våldsammare stormar och kortare snösäsong är några av de effekter som i grunden kommer att förändra livet till nackdel för en stor del av jordens befolkning.

Rolf Andersson

Anna Carlemalm

MP Kramfors

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons