Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet bekräftar sin okunnighet – många bevis för att koldioxid inte påverkar klimatet

/

Annons

Svar till Rolf Andersson och Anna Carlemalm, MP, ”Fel att se temperaturhöjningen som en välsignelse” och Martin Lind, ”Enkelriktat om koldioxid – tveksamt att uppvärmningen varit bra”, Ordet fritt 7 juni.

Det gläder mig att MP Kramfors går i svaromål. Vanligen låtsas partiet inte om kritiken mot klimathotet. De vill inte ge kritiken plats i media. Nu bekräftar de nivån på sin kunskap:

1. De tycker inte världens minskade fattigdom betyder något.

2. De tycker inte att uppvärmning är bra, fast ”Fullskaleprovet” under 60 år visar just det. Tidigare varma epoker har haft blomstrande högkulturer: Medeltiden, Romartiden och Bronsåldern.

3. De tror inte att värme och koldioxid förbättrat skördarna, fast det bevisats i ett halvt århundrade i växthus. Att val av grödor och gödsel påverkat är så självklart att det inte behöver nämnas.

4. Havet stiger inte snabbare än 1 à 2 mm per år. Klimatpanelen IPCC har anlitat okunniga ”forskare”, som inte förstått när landet sjunker i stället för att havet stiger, googla ”havets oroar”. Fler söderhavsöar växer än krymper.

5. Orkaner, tyfoner och tornados har det senaste decenniet varit färre än på 90-talet.

6. Jorden har blivit grönare, öknarna mindre. Media rapporterar om torka, exempelvis i Syrien och Kalifornien, som gäller bevattnade öknar, där befolkningen fördubblats sedan senaste torkan. I USA har miljöpolitiker lyckats hindra den utbyggnad av vattenreservoarerna, som förståndigt folk velat göra sedan 70-talet.

7. Notera att Seine nu stigit 6 meter, men rekordet är 8,6 meter från 1910, innan koldioxidens ökning började på allvar.

8. Många glaciärer minskar. Men generellt började minskningen redan 1800 och har sedan fortsatt i samma takt oberoende av våra utsläpp. Det är ett av många bevis för att koldioxid inte påverkar klimatet.

Det är i högsta grad omoraliskt av ett parti i regeringsställning att inte använda statens stora resurser till att utreda den kritik, som är så allvarlig att den ställer hela klimatpolitiken på ända. Utsläppen av koldioxid är BRA för mänskligheten.

Martin Lind spekulerar om metanutsläpp och antar att metan påverkar klimatet. Det är lika fel som att koldioxid gör det.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons