Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet behövs mer än någonsin

Annons
Miljöpartiet behövs mer än någonsin

Miljöpartiet är, som Niklas Ekdal riktigt konstaterar i DN den 2 september, "i särklass det radikalaste av riksdagspartierna", ett parti som "står för en konsekvent och respektabel form av civilisationskritik".

Miljöpartiet behövs mer än någonsin i en värld där gapet mellan rika och fattiga ständigt ökar, där rasism och främlingsfientlighet underblåses, där djur behandlas som produktionsfaktorer, där utsläppen av livsfarliga kemikalier och fossila utsläpp från trafiken ständigt ökar, där allt fler företag köps upp av transnationella storföretag, där politiska beslut fattas långt, långt bort från väljaren i slutna rum (som i EU-kommissionen eller Bilderbergergruppen)...

Miljöpartiet firar 20 år. Vi kom in i riksdagen som 7-åring, i EU-parlamentet, som 14-åring och blev regeringens samarbetspartner som 17-åring. Vi har åstadkommit mycket, (som nu är var mans vardag, men som många hånade partiet för från början), men mycket återstår att göra för att solidariteten med världens folk, djur och natur ska uppnås. Det är inte för sent, men bråttom! Kom med på resan mot målet!

Eva GoÎs

Miljöpartist med globalt perspektiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons