Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till vården

Annons
Mer pengar till vården

- Göran Perssons retorik om nya resurser till vården är grundlöst. Under tre år med s-regeringen har de statliga tillskotten ätits upp av olika indragningar. Kristdemokraterna vill ge vården ett tillskott på tre miljarder kronor netto per år.

VI kristdemokrater anser att vården ska inta en särställning vid fördelning av samhällets resurser. Vårdens andel av BNP måste öka. Vi vill ge vården ett resurstillskott på cirka tre miljarder kronor per år för att kunna ta bort de långa köerna. Ingen skall behöva vänta längre än tre månader på ex. en operation eller annan behandling, och vi vill ge lika förutsättningar till vård åt alla.

Budskapet från Göran Persson är att regeringen satsat ett antal nya miljarder kronor på vården. Men i verkligenheten plockar finansminister Bosse Ringholm hem pengarna innan pengarna hunnit bidra till en enda operation eller finansiera ett enda läkarbesök. Vårdpersonalen kläms mellan de uppblåsta beskeden om miljardsatsningar på sjukvården och realiteten i många landsting, där man tvingas genomföra kraftiga sparprogram.

Verkligheten avslöjas i Landstingsförbundets ekonomiska rapport från maj 2002. Efter tre regeringsår med s-styre 1999 till 2001 har det inte har blivit en enda ny frisk krona från Rosenbad. Netto 2001 har svensk hälso- och sjukvård - vid vårdcentraler, inom hemsjukvården och på sjukhusen - kammat hem noll kronor.

Hur vill ha det i svensk sjukvård, och i Västernorrland?

Vi kristdemokrater vill mer än regeringen, vad vill du?

Roger Berg, kristdemokrat

vice gruppledare landstingsgruppen

Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons