Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgare utan makt

Annons
Medborgare utan makt

I vårt samhälle i dag ligger makten hos Göran Persson och socialdemokraterna och inte hos den enskilde medborgaren. Medborgaren har blivit en åskådare som väntar på att uppfylla de önskningar Göran Persson efterfrågar.

Kan det verkligen vara så illa att medborgarna i vårt land tappat makten och blint följer de önskningar som kommer från högre makter?

Det var inte så länge sedan Göran Persson utryckte önskan att det måtte födas fler barn i landet för att klara arbetskraften. Och som på beställning fick vi under tv-nyheterna den 10 augusti meddelat att barnafödandet ökat.

Det kanske är bra att barnafödandet ökar i Sverige, men det är inget som politikerna har att göra med. De civila gemenskaperna i samhället har politikerna inte med att göra. Därför blir det bisarrt när tv-nyheterna inleder sina reportage med att hänvisa till statsminister Göran Persson och hans önskemål om att det borde födas fler barn för att klara arbetskraften. Göran Persson har inget med detta att göra, därför uppmanar vi i Moderata Ungdomsförbundet Göran att lägga av att involvera sig i våra liv.

Sossarna har slutat att titta på individen och ser endast till de system som de byggt upp.

I det socialdemokratiska Sverige har människor tappat sitt värde till systemen, som enligt socialdemokratin måste behållas och kramas till varje pris. Migrationsverket fungerar inte. I stället för att avveckla det och låta vanliga förvaltningsdomstolar sköta det jobb som migrationsverket varken kan sköta eller är kapabel till att sköta, pumpar man in mer pengar i stället, allt för att bibehålla systemet.

Den svenska sjukvården fungerar inte, i stället för att låta varje medborgare själv bestämma var man ska få vård för sina skattepengar låter man människor lida för att upprätthålla systemet.

Det finns ett antal andra exempel på hur socialdemokraterna sakta men säkert försöker ta steget in i människors sovrum och diktera hur de ska leva sina liv.

Varje enskild person vet bäst hur den ska styra sitt liv.

Majed Safaee

Ordförande, MUF Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons