Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med expressfart genom bebyggelsen

Annons
Med expressfart genom bebyggelsen

Jag blir förvånad?! Är det vad våra ansvariga politiker i Kramfors också kommer att säga, när det går upp för dem att även här liksom i Härnösand kommer godstågen att passera med expressfart genom staden. I Härnösand hade man tydligen ingen aaaning...

Eller kan det vara på det viset att i Kramfors stannar alla tåg, för här ska man ju bygga ett resecentra där två tusen personer ska åka med varje dag. Så har det ju sagts. Och i denna positiva anda torde det väl skickas och tas emot gods i Kramfors i sådan mängd att farten på grund av av detta hålles låg genom denna metropol.

Men hur blir det med övriga samhällen? Bollstabruk, Väja med flera längs hela Ådalsbanan. Inser man verkligen att det kommer att röra sig om att 750 meter långa tåg ska dundra fram genom vårt landskap i farter i uppemot 140 km/tim, mellan 40-60 gånger per dygn enligt de planer som finns?

Alla de som hotas av tågen utanför sitt köksfönster har då fattat!

Buller, vibrationer och farligt gods är vad vi har att vänta. Och stora samhällskostnader, för naturligtvis så kommer detta projekt att bli många miljarder dyrare än vad man räknat med från början."Jag blir förvånad...?! " Men då är det för sent!

POA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons