Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maxtaxan barnovänlig

Annons

A tt en riksdagspolitiker som Agneta Lundberg (s) kan vara ute och cykla så, är förvånande. Självklart vill alla föräldrar att maxtaxan ska gå igenom; den ger ju mer pengar i börsen och vem vill inte ha det?
Hur många föräldrar kommer att jobba mindre? Jag känner ingen med tanke på dagens osäkra arbetsmarknad.
En väninna till mig jobbar på dagis i Göteborg. I hennes barngrupp finns det sju barn under fyra år som är på dagiset 50 timmar/vecka. Hur mycket träffar de barnen sina föräldrar?
Nu har föräldrarna fått fylla i papper om beräknades dagistimmar per vecka efter nyår inte en enda vill gå ner i tid utan tre (av de sju) vill öka timmarna. Göteborg är säkert inte originellt. Nu kan man öka timmarna till nästa intervall och det är ändå billigare än förut.

S verkar vara väldigt
rädda för att kd-förslaget ska vinna gehör. Har arbetskraften minskat så mycket att alla arbetsföra måste finnas till hands för arbetsmarknaden? Man har inte råd att låta föräldrar stanna hemma och vårda barn (vilket säkert även sosseföräldrar innerst inne vet är det bästa) och därav denna arbetsmarknadsvänliga men barnovänliga åtgärd.
Jag önskar att s som är bra i mycket, kan inse att detta inte är genomtänkt.

200 barn ska ha dagisplatser i Ö-vik om en månad. Hur ska det gå till när dagisen är fulla sedan länge? På Sörliden har man 60 barn inskrivna från andra stadsdelar som har fullt på sina dagis.
Men fem barn till per dagis, det märks ju nästan inte. Behöver några extra tillsyn eller hjälp med språket? Det får skolan ta när barnen börjar där. Eller föräldrarna, grundansvaret är ju deras. Men vet ni vad, om man kan börja skolan redan när man är fem år minskar ju dagisgrupperna. Klasserna ökar ju men det finns redan lokaler och lärare där så det blir ju faktiskt billigare. Man kanske ska börja skolan redan när man är fyra år?
Nej, tänk om man kunde få ha barnen på dagis, säg 25 timmar/vecka och jobba därefter. Det går inte med maxtaxan för oss med normallåg inkomst. Men det kanske går med kd-förslaget. Valfriheten blir i alla fall större. Tvärt emot vad Agneta Lundberg säger hävdar många föräldrakooperativ att de inte kan fortsätta med sin verksamhet när de inte kan konkurrera med avgifterna, Och man kan inte jobba mindre och leva på den tusenlapp extra i plånboken som maxtaxan ger. Återstår överfulla dagis för två-tre och (än så länge) fyraåringar och okontrollerbara skolklasser för femåringar och uppåt. Hurra! Våra barn är bara små en gång glöm inte det!EN ANNAN KLOK FÖRÄLDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons