Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud Olofsson svarslös

Annons

I det utmärkta programmet “Rakt på” i går kväll (16 december) tog K-G Bergström på sig den i det närmaste omöjliga uppgiften att intervjua Maud Olofsson. Han gjorde ett alldeles utmärkt jobb. Några svar på frågorna fick han förstås inte. Det var inte väntat, för det får ingen. Ända klädde han av “centerpartiets” ordförande och landets näringsminister fullständigt.

K-G B började med att påpeka att sjuttio procent av företagarna är missnöjda med regeringens politik. Han ville ha en kommentar. Icke. Det är fel, upplyste näringsministern. Enligt henne är en majoritet av företagarna nöjda. Sjuttio procent mot är en majoritet för! Naturligtvis gick K-G B och tittarna miste om den kommentar han bad om.

Nästa fråga handlade om det byråkratiska krångel som alliansen gick till val på att minska. Det har i stället ökat. “Det är tillfälligt”, sade MO! Den som lever får se. För att åstadkomma någonting i saken krävs handlingskraft. Det enda MO besitter är den beryktade svadan. Flera gånger avbröt K-G B henne. Den taktiken borde flera av näringsministerns motdebattörer använda sig av.

MO drog sig inte för att garantera (jo faktiskt!) att ingen av de miljarder som staten stöder fordonsindustrin med ska komma Ford och General Motors till del. Vem tror henne?

Naturligtvis kommer kärnkraften upp när Maud Olofsson intervjuas. Det borde ju vara hennes hemmaplan, men nu blir hon bara irriterad. Självklart ville K-G B veta om nya reaktorer ska byggas när de gamla är färdiga för skrotning. Lika självklart är att han inte fick något svar. Den knäpp på näsan, som han då delade ut till MO får hennes demonstrerade ovilja att svara på frågan, var välförtjänt.

Det är värt att betänka att det var landets vice statsminister som satt i teven och demonstrerade sin totala tomhet. Noll besked. Noll kommentarer. Noll svar på samtliga frågor. En närmast okontrollerad svada, som K-G B flera gånger fick lov att avbryta, är MO:s enda tillgång. Det är bedrövligt. Ett rimligt utfall av hennes framträdande borde och torde bli att “centerpartiets” vandring ner mot fyraprocentspärren fortsätter. Vem sörjer?

Henry Hult

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons