Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Levande landsbygd

Annons

Spelad på Metropolitan i New York med några av världens bästa operasångare. En tenor som började lite tamt och försiktigt men som sjöng upp sig efterhand, en suverän bassångare, en mezzosopran som trots några små feltoner nästan tävlade med en sagolik sopran i rollen som Aida , gjorde oss lyssnare hänförda och som man säger på dialekt: lyfte borti dynga. Tillsammans med över tre miljoner åskådare världen över satt vi ett drygt hundratal människor och lät oss imponeras av de prestationer som solisterna gjorde tillsammans med 350 andra artister på scenen. Den fulländade musiken bidrog naturligtvis till upplevelsen. I pauserna kunde vi följa händelser bakom scenen, höra intervjuer med innehavarna av huvudrollerna och se hur arbetet med scenförändringarna genomfördes. En fantastisk upplevelse. Det är nu andra året det ges möjlighet att uppleva operasändningar från en av världens mest kända operahus.

Var sker då detta ?

Jo i Gideå.

Här kan man med jämna mellanrum uppleva fantasiska föreställningar i direktsändning från Metropolitan tillsammans med musikälskare världen över tack vare modern teknik och framförallt lokala insatser på ideell basis som möjliggör detta. Gideågården förvandlas till en festlokal med allt som behövs för att ge en kväll med underhållning av högsta klass.

Den senast upplevda var alltså en av Verdis mest kända operor. I lokalen har installerats tolv surround högtalare , nio fronthögtalare och två bashögtalare i bakre delen av rummet vilket ger en utomordentlig återgivning av det direktsända ljudet. Den stora skärmen gör sitt till för att föreställningen ska få ett levande intryck.

Kombinerar man sen detta med middag före som förtjänstfullt anordnas av ungdomar från orten där stor vikt lagts vid vällagad och god mat blir slutresultatet en helkväll av högsta klass. Funktionärernas frivilliga och entusiastiska engagemang gör naturligtvis också sitt till för att fullända upplevelsen.

Kära arrangörer. Vad ni gör det bra. Det här med att göra landsbygden levande har ni förstått och gett ett starkt bidrag till. Arenan i stan ger oss fin underhållning av ett slag men Gideågården ger oss ett alternativ av annat slag men av samma höga klass. Måtte ni orka hålla på även fortsättningsvis.

L. o OB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons