Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lev upp till era vallöften om glesbygden - gör allvar av era vackra tal

/

Angående "Bredband en demokratifråga" Opinion 20 maj.

Annons

På ledarsidan, Opinion, skriver Marcus Bohlin om vikten av utbyggnad och tillgång till bredband även på landsbygd och glesbygdsområden. Som alla begriper så räcker det inte med bredband för att folk ska bo kvar i glesbygd, framför allt måste ett inflöde av människor och företag öka, då kan man inte göra som landstinget i Västernorrland föreslår att dra ner på sjukvården i Ådalsregionen, vilket i förlängningen kommer att innebära att all sjukvård koncentreras till sjukfabriken i Sundsvall.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är inte utan att man ibland funderar över strukturen i tänket hos våra valda politiker. För att hela Sverige ska leva, som våra politiker i valtider så gärna talar om, räcker det inte med utbyggnad av bredband samtidigt som omsorgsverksamheten, typ sjukvård och skolor, försvinner. Det begriper varenda människa, till och med landstingspolitiker.

Nå, hur trovärdigt är det då att politiker står i tv och säger "hela Sverige ska leva"? Dessa politiker, oavsett partitillhörighet, ljuger enligt min mening – det är bara att titta på hur verkligheten ser ut. Åkrar ligger i träda, mjölkbönder ger upp sin verksamhet på grund av bristande lönsamhet, skolor dras in, servicen, typ affärer och förskolor, går på knäna på grund av minskad befolkning, indragning av sjukvård och äldreomsorg är ständigt på landstingspolitikernas agenda.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Politiker, lev upp till era vallöften beträffande glesbygd, gör allvar av era vackra tal. Om inte, sluta upp med att ljuga för svenska folket.

sudden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons