Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget dubbla patientavgifter oroande

/

Annons

Jag har roat mig med att läsa revisionsberättelsen för 2015 för Landstinget Västernorrland. Den innehåller många anmärkningar men trots det tillstyrker revisorerna även i år att landstingsfullmäktige beviljar ansvarsfrihet för styrelse, nämnder och beredningar samt enskilda ledamöter i dessa organ. Revisorerna är även kritiska till styrelsens agerande bland annat då det gäller att budgetbalans för 2015 åstadkoms med stöd av oförutsedda intäkter.

Jag fick häromdagen en faktura från landstinget på avgift som jag faktiskt har kvitto på att jag betalade med kort vid vårdtillfället tre veckor tidigare. När jag kontaktade landstinget för att påtala detta fick jag veta att jag absolut inte var den första som drabbats av att få faktura på redan erlagda avgifter.

Är det denna fakturering av redan betalda avgifter som landstingsekonomerna/ -styrelsen räknar som oförutsedda intäkter när man upprättat budget?

■■ För fler insändare, klicka här.

Det torde vara ett fel även i detta system; det borde inte vara möjligt att det genereras en faktura i systemet, eftersom patienten betalade avgiften redan vid vårdtillfället. Det ska inte ens kunna vara möjligt att det är ett handhavandeproblem.

Jag oroar mig för de patienter som faktureras trots att de redan betalat avgiften men kanske inte har så bra koll på sina betalningar; de kanske även betalar fakturan och vips så har landstinget fått oförutsedda intäkter. Och därmed bidrag till en budget i (oäkta) balans.

Skattebetalande Sundsvallsbo

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons