Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Lägg er dyrbara tid på annat

Annons

”Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!” lyder ett känt citat från Robin Hood som flertalet av oss njuter av på julafton. Denna afton när barnen har det som allra bäst (om man frågar barnen) och när mamma och pappa dunkar varandra i ryggen och gratulerar till att bådas komp-ledighet sammanföll med varandra för första gången.

Tyvärr verkar det som om denna julafton blir den sista när vi småbarnsföräldrar kan pusta ut i fåtöljen med en konjak och bara se på när tomten (hushållsnära?)delar ut klapparna. I framtiden kommer vi nämligen inte ha någon komp-ledighet att ta ut, ingen extra tid till att trängas i centrum och inga extra pengar att handla för. Anledningen till detta stavas inte finanskris, inte växthuseffekt, inte blixthalka utan kd. Kd som i Krist Demorkraterna.

Magnus Aasa och hans partibröder har nämligen dragit slutsatsen att barnomsorgens resurser utnyttjas för mycket. Aasa halar fram sin långa pekpinne och i ett slag slår han alla barnomsorgsutnyttjare hårt på fingrarna och proklamerar att om man skall anses som en ”fungerande familj” minsann skall ha sina barn hemma i största mjöliga mån och inte låta de vara i händerna på någon högskoleutbildad pedagog eller tillsammans med likasinnade småttingar. Ingen större möjlighet till att göra de där extra timmarna alltså.

Jag uppmanar kd att istället lägga sin dyrbara tid på annat och istället lösa den pågående finanskrisen, den pågående miljöförstörningen, bristen på hotellrum och det allra viktigaste: gör något åt blixthalkan!

MS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons