Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan är viktig inte bara i valtider

Annons
Kyrkan är viktig inte bara i valtider

Många visar i dagarna sitt engagemang för kyrkan. Väldigt många så kallade kyrkopolitiker gör det endast i valtider och talar sig då varma för gudtjänstliv, körverksamhet, konfirmandarbete, med mera. Jag önskar i mitt stilla sinne att detta engagemang även håller i sig efter den 16 september och inte svalnar när den "grå vardagen" kommer. Intresset för kyrkan måste vara äkta för att skapa det klimat och den uthållighet som är nödvändig för att möta bygdens människor och deras behov.

Centerpartiets kandidater, varav jag är en, deltar aktivt i kyrkans vardagsarbete och utgör i samverkan med de anställda grunden för verksamheten i de flesta församlingar. På våra listor är inte alla kandidater medlemmar i centerpartiet. Vi anser det nödvändigt att partipolitiskt obundna personer med ett genuint intresse för kyrkan skall få en möjlighet att delta i arbetet.

Det viktiga är att vi alla arbetar för en öppen folkkyrka där kärlekens budskap predikas och alla är välkomna.

Vi skall arbeta hårt för att bevara kyrkobyggnader och kulturskatter till kommande generationer. För oss här i Ådalen är det särskilt viktigt att Gålsjö Bruk stannar i kyrkans ägo. Den unika miljön, kulturarvet och kykans möjlighet att där möta människor i vardagen måste bevaras. Centerpartiet är en garant för folkkyrkan!

Per-Henrik Bodin

Ådalsbygdens pastorat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons