Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminalisera fylleriet

Annons

E Alla partier tycker (ÖA 10/6) att drogmissbruket bland barn och ungdomar är allvarligt. Så har partierna sagt under de senaste 20 åren och för varje gång politikerna lagt sina pannor i än djupare veck över problemet så har läget förvärrats. Öppnare gränser, lördagsöppet på Systemet, utarmad tullbevakning, öltält i hamnen, serveringstillstånd både här och där är ett axplock av vad politikerna medverkat till och som bidrar till ökad alkoholkonsumtion.
Resultatet har blivit att vi i dag dricker mer än någonsin., Våldet ökar, utslagningen ökar, rattfylleridöden på vägarna ökar.

Fältassistenternas vara eller inte vara diskuteras och samhällets kostnader för drogmissbruket ökar medan politikerna fortsätter att tycka att drogerna är ett allvarligt samhällsproblem. Konkreta åtgärder för att ta tag i problemet finns det inte ett spår av. Kommunen har antagit ett alkoholpolitiskt program enligt ÖA.Vad innehåller det, hur kan jag som allmänhet ta del av det och hur upplever jag att politikerna satt problemet i sjön?

Politikerna säger sig vilja medverka i kampen mot drogerna - men är det inte initiativen som politikerna skall stå för? Vuxenvärlden måste ta sitt ansvar och vara en god förebild för barnen säger alla. Men vuxenvärlden tar inte det ansvaret och då måste något annat till. Vuxenvärlden i dag dricker mer än någonsin och ju mer de vuxna dricker, desto mer dricker barnen. Så löd varningsropen för 20-30 år sedan och de är lika aktuella i dag. Ärade politiker, börja med att damma av den gamla fylleriparagrafen, kriminalisera fylleri och kläm till med ordentliga påföljder och böter så det svider i skinnet. Då vet era väljare vad de har att rätta sig efter i kampen mot drogmissbruket.

GÖTE NORDMAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons