Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krigshetsarna jublar

Annons
Krigshetsarna jublar

Nu jublar krigshetsarna och USA-anhängarna när Amerika under förevändning att hämnas på terrordådet mot World Trade Center kan bomba ett av jordens fattigaste länder sönder och samman.

Även statsminister Göran Persson har som vanligt visat prov på sin oförbehållsamma USA-kärlek och omdömeslöshet när han belåtet i TV konstaterade att äntligen har man kunnat börja bomba. Sedan fortsatte omdömeslösheten med att han på sitt självgoda sätt framhöll att man gick till angrepp utan att civila, kvinnor och barn skulle komma till skada. Det vet han rimligtvis ingenting om då han inte varit på plats och sett hur det går till.

Hela aktionen är typiskt för USA:s sätt att agera. Landet bygger på våld och övervåld med den slum och våld som finns på gatorna och polisens övergrepp mot de fattigaste. De kan inte tala med någon utan att sätta handbojor på dem.

Sedan fortsätter våldsspiralen upp till dödscellerna i de överfulla fängelserna där staten äter sina egna. Man måste se proportioner mellan att två stora hus blir demolerade mot att bomba sönder ett helt land. USA påstår sig ensidigt ha bevis mot Usama bin Laden men han har inte blivit prövad och fälld i en opartisk rättegång.

Krigshetsarna mår också synnerligen gott av att man nu har den svenska regeringen med sig och att många länder ställer sig på samma sida så att det är helt riskfritt att slå, krossa och förstöra.

Genom att oreserverat stödja USA och helt dela deras värderingar har regeringen även gjort Sverige till ett legalt mål för de terrorister som inte är av samma uppfattning. Genom att dyrka USA och kapitalism samt kasta gamla svenska värderingar som alliansfrihet och neutralitet har vi förlorat vår styrka och vår egenart som gjorde att världen tidigare lyssnade på oss.

Övergreppet mot Afghanistan syftar också till att avsätta de styrande talibanerna. Må vara att de i våra ögon inte ter sig särskilt sympatiska men det ger inte USA och den svenska regeringen rätt att med övervåld ge sig på dem.

Men kanske blir inte bombningarna så framgångsrika trots den massiva militära övermakten.

I Vietnam fick Amerika ge sig av med svansen mellan benen då de besegrades av patriotism, cyklar och envetet motstånd.

PAX

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons