Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektivavtalen slås sönder

Annons
Kollektivavtalen slås sönder

Moderaterna och kristdemokraterna vill ändra den arbetsrättsliga lagstiftningen. Anställningsvillkoren på arbetsplatsen ska bestämmas i individuella avtal mellan varje anställd och arbetsgivaren.

Kollektivavtalen får en underordnad betydelse, då det enskilda kontraktet alltid ska gälla i första hand. I moderaternas och kristdemokraternas Sverige står du ensam mot arbetsgivaren.

I flera moderata och kristdemokratiska riksdagsmotioner går det att läsa, om hur de vill förändra och försämra löntagarnas inflytande över sina egna anställningsvillkor. Det svenska kollektivavtalssystemet ska förpassas till arkiven. "Det arbetsrättsliga regelverket är ålderdomligt och anpassat till gårdagens arbetsmarknad", säger de till exempel i en motion.

Förslagen tar sin utgångspunkt i att det är den enskilde som ska vara bärare av arbetets rättigheter. "Det behövs mer frihet för individen", säger moderaterna."

Dagens arbetsrättsliga lagstiftning tar ställning för de fackliga organisationerna och då kommer individen i kläm.

Moderaterna och kristdemokraterna vill komma åt den fackliga grundbulten, att ingångna kollektivavtal har samma ställning som en lag på arbetsmarknaden, och omfattar alla anställda på arbetsplatsen, medlemmar och oorganiserade. Den frihet för individen som moderaterna säger sig värna om är friheten för arbetsgivaren, som de vill ge all makt att bestämma över arbetets villkor.

Vilken makt har den arbetssökande med låg utbildning, ungdom utan erfarenhet, invandraren eller den ensamma föräldern? Vad har de att sätta emot om arbetsgivaren erbjuder enställning med dåliga villkor i ett läge, då det finns flera tusen arbetslösa att välja ibland? Helst vill moderaterna och kristdemokraterna också förändra trygghetssystemen, så att de ger låg ersättning. Då tvingas den arbetssökande att ta de villkor som erbjuds.

Vi socialdemokrater vill ge alla människor rätten att få ta del av utvecklingen på arbetsplatsen och i samhället. Ingen ska lämnas utanför eller hamna på efterkälken. Fackliga rättigheter är viktiga för att förhindra godtycke och orättvisor.

Svensk arbetsrättslagstiftning, tillsamman med fackföreningsrörelsens styrka och ansvar att skapa utveckling på arbetsplatserna, har under modern tid växt samman till ett väl fungerande system för att få ordning och reda i arbetslivet.

Moderaterna och kristdemokraterna har förstått detta och valt strategi. Genom att ändra på nuvarande ordning och på kollektivavtalssystemet kommer de åt pulsådern som förbinder fackföreningsrörelsens inflytande, och det skydd som den kan garantera de anställda mot att utnyttjas i arbetslivet. Det viktiga löneskyddet som kollektivavtalet garanterar försvinner helt!

Metall avd 26 styrelse, e u

Roger Fri(s)k

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons