Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD-gräsrot: Ebba Busch Thor saknar förtroende som partiledare efter Pridemarschen

/

Annons

Svar till Acko Ankarberg Johansson, partisekretarare i KD, med anledning av insändaren "Kristdemokraternas ogenomtänkta beslut", Ordet fritt den 8 augusti.

Vi som i alla år röstat på Kristdemokraterna och som tillhör kärnväljarna, vi kan vår Bibel. Den formar våra värderingar. Att du som KD:s partisekreterare informerar om att KD vill ”värna om människornas rätt till liv, frihet och värdighet” upplever jag som en ren förolämpning.

Det var ett lågvattenmärke att Ebba Busch Thor, i egenskap av KD:s partiordförande, beslutade sig för att delta i årets Stockholm Pride. Jag instämmer helt med Tuve Skånberg, riksdagsledamot för KD, om att ”där partiledaren går, där går partiet”.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det finns andra mer rumsrena forum om man som parti vill stå upp för alla människors lika värde. De seminarier som förekom på denna manifestation borde ha fått Ebba Busch Thor att avstå. Deltagarna i Pridefestivalen kunde välja att gå på seminarier om relationsanarki eller komma till Kinky-kvarterets rephörna för att bli bundna. Om man nu inte ville på Impact play, där personer blir slagna, ofta flera gånger. (Det hade den sedvanliga fokuseringen på slit- och slängsexualitetet, med synen på partners som förbrukningsvaror).

Genom att delta i Prideparaden har Ebba Busch Thor förbrukat sitt förtroende som partiledare. Hennes utstrålning, charm och vältalighet kan inte reparera ett förbrukat förtroende. Endast en ny partiordförande, som på ett bättre sätt företräder sina medlemmar, kan återskapa förtroendet för Kristdemokraterna.

Mona Lundin

Politisk gräsrot

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Svar direkt:

Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Denna människosyn brukar beskrivas som att människan är en person, vilket innebär att varje människa är en unik och oersättlig individ och har samma absoluta och okränkbara värde oavsett kön, ålder, social position, funktionsvariationer, sexuell identitet, etnisk eller religiös tillhörighet.

Det är därför en självklarhet för mig som kristdemokrat att stå upp för människovärdet. Det kan man göra på många olika sätt. Jag tror Mona Lundin också gör det och i den form hon själv finner bäst.

Acko Ankarberg Johansson

Partisekreterare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons