Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbetraktelse

/

Annons

Det lider mot jul och vi alla måste ta ställning till hur vi ska ha det med den överkonsumtion som hotar att dränka delar av jorden efter det havererade klimatmötet som just avslutats.

På bilden ser Ni mig på väg till Konsum. Jag har slagit fast att allt som vi konsumerar måste vara närproducerat och klimatsmart. Jag skulle med glädje kasta bort (i en mjuk snödriva) en flaska Rom från Kuba för att visa min solidaritet för närproducerat och klimatsmart.

Det är drygt för en handikappad att vandra till Konsum, som ligger några mil bort. Att använda färdtjänsten är för lyxigt och dessutom energikrävande.

Jag avser att inhandla tunga och nödvändiga julmatvaror såsom närodlad potatis, fisk från fjärden, te gjort av svensk fura och älgkött av en älg med anor från orten. Som pricken över i:et skall barnen få dela på ett kilo morötter från en ekologisk odling.

Material till julklappar hämtar vi från gamla rötter som stått upprätta som träd i många hundra år. Av dem tillverkar vi bestick som I-hjälp till Kina som inte ha hunnit särskilt långt eftersom de äter med pinnar. Alla vi som är uppfödda på landet vet hur det var förr. I stället för mjukt parfymerat toalettpapper kan vi använda vad naturen kan ge, kanske en avrundad kinesisk pinne kan ge önskat resultat.

Jag säger som en äldre numera avliden kollega sa; "Tillsammans kan vi"

 

God jul

Karl N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons