Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag förstår din ilska

Annons
Jag förstår din ilska

Svar på Insändaren Anmärkningsvärd okunskap av Franzénskolans rektor:

Kjell, jag har full förståelse för din ilska om du har tolkat vår insändare som om vi ondgör oss över att vård och omsorg får ta del av tillgängliga extra medel, så är inte fallet.

Politikerna i Härnösands kommun har klart deklarerat att vård och omsorg samt skola är prioriterade verksamheter. Verksamheter som båda ansvarar för det viktigaste vi har - våra barn, våra sjuka och våra äldre. Verksamheter som båda behöver mer resurser för att kunna nå upp till de mål som finns.

I en demokratisk process, där kommunens ekonomiska situation är svår, är det extra viktigt att vi alla känner en trygghet i att våra politiker hela tiden tar ett helhetsansvar för kommunens alla verksamheter. Ett sätt att ge oss denna trygghet och förståelse för varandras verksamheter är att göra denna prioriteringsprocess synlig.

Det vi ifrågasätter i vår insändare är om det skett en prioritering av dessa pengar eller inte...

Beträffande påhoppet på mig som person, vill jag bara tala om att jag, precis som du, har nära och kära som både är unga och gamla och att jag är väl medveten om vård och omsorg är i stort behov av resurser. Jag vill också tala om att vi inom skolan är duktiga på att göra prioriteringar, för det har vi tvingats göra allt för ofta!

AnnKristine Johansson

Ordförande i Sveriges skolledarförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons