Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen: Alla ska ha valfrihet och råd att bo

/

Annons

Svar till "Det krävs reformer med större långsiktig effekt på bostadsmarknaden", Ordet fritt på allehanda.se 27 juni och i ÖA 28 juni.

I sin insändare argumenterar Christina Friberg på branschorganisationen Fastighetsägarna för betydelsen av reformer som ger långsiktiga effekter på bostadsmarknaden.

Vi delar helt den uppfattningen.

Vi är övertygade om att Fastighetsägarnas tankar om marknadshyror skulle förvärra bostadsbristen. Marknadshyror skulle i stället leda till höjda hyresnivåer, ökad segregation och utanförskap. Det är ett samhälle vi från Hyresgästföreningen inte vill se i framtiden.

■■ För fler insändare, klicka här.

Vi vill verka för ett samhälle där människor har valfrihet och råd att bo, rätten till ett hem som även enligt FN:s deklaration är en mänsklig rättighet.

För detta krävs en konstruktiv blocköverskridande debatt, ovanför dagens låsta positioner. Vi, liksom Fastighetsägarna och många andra, beklagar starkt Alliansens avhopp från de bostadspolitiska samtalen.

De tre miljoner människor som redan bor i landets hyresrätter behöver också långsiktiga spelregler för att kunna planera sin vardag och inte minst sin privatekonomi. Den långsiktigheten ger dagens hyressättningssystem. Därför är det positivt att de förslag som ändå presenterats från regeringen ligger inom ramen för detta.

Det är också positivt att regeringen har ställt sig bakom parternas förslag från Stråth-överenskommelsen som ju i sig borgar för långsiktighet och gemensamma spelregler.

Vi ser ljust på framtiden och kommer att fortsätta kämpa för alla människors rätt till en bostad till rimlig kostnad. Och vi kommer att fortsätta kämpa för dagens och morgondagens hyresgäster och för dem som står utanför bostadsmarknaden, där ska ingen behöva vara.

Ann-Britt Sandström

Ordförande Hyresgästföreningen Örnsköldsvik

Elisabeth Ennefors

Kommunikationschef Hyresgästföreningen region Norrland

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons