Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyckleriet har fått ett ansikte

Annons
Hyckleriet har fått ett ansikte

Hyckleriet och den moraliska självgodheten hos den politiska klassen har fått ett ansikte, Mona Sahlins. Denna politiker med sin framtid bakom sig, för att tala med en dansk tidning, har tillsammans med sin belgiska kollega angripit vårt broderland Danmark för dettas anpassning av asyl- och integrationspolitiken till den verklighet vi lever i.

Angreppen har bestått i små ideliga nålstick i den danska ryggen. Den svenska fundamentalismen förnekar sig aldrig. Men pjäsen är ihärdigt repeterad och spelad i 60 år.

Valet av kumpan är även det intressant. Belgien är mest känt för sina pedofiler och inhumana boskapshantering. Som stat riskerar det spricka på grund av regionala motsättningar.

Den danska regeringen konstaterar att deras asylpolitik håller sig helt inom internationella konventioner, och att Sahlin et consortes borde ägna sin tid åt tvätt av den egna byken.

Även den norska statsministern påpekar att utomstående inte bör lägga sig i dansk asylpolitik.

Svensk media idisslar sin vana trogen floskler om "humanism" och "generös invandringspolitik". Det är ett mantra som utan eftertanke upprepas. Som en man står de, den politiskt korrekta eliten och dennas massmediala inpiskare.

Men de hotande molnen vid horisonten tätnar och hotar att skymma de rättfärdigas sol. I England dit statsminister Perssons beundrande blickar så ofta gått börjar Tony Blair inse hotet från de moderna folkvandringarna. Med Aznar i Spanien utarbetas långtgående planer för att komma tillrätta med okontrollerad invandring. Brittiska flottan skall användas för att uppbringa fartyg med asylsökande. RAF:s transportplan skall brukas vid återsändande av människor till sina hemländer. Blott länder som accepterar att återta människor som utvisas från Europa skall få bistånd.

Naturligtvis är detta den enda vägen. Blair har förstått mullret i folkdjupet. Även den svenska eliten kommer att anpassa sig till de nya signalerna, om och under ihärdigt härnekande av att så sker.

Och vem minns inte vårt lokala pelarhelgon? I arbetet för demokrati och mot främlingsfientlighet lierade sig Fem i tolv-rörelsen häromåret med en homofob organisation som dessutom förnekar stalinsystemets brott och arbetar för en diktatur av det slaget i Sverige. De inbjöd KPML(r):s mest kände aktivist till ett samarbete.

Att omdömet brister hos Fem i tolv överraskar få. Men att inte en enda journalist på Nya Norrland och Västernorrlands Allehanda vågade andas ett enda ord till kritik var skamligt. Sverige i ett nötskal: Sjung det politiskt korrektas lov eller håll käft.

Nåväl, i trätan mellan den svenska korrektheten och den danska öppenheten är vi alla danskar.

Lennart Henriksson

Junsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons