Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur man lyckas i karriären

Annons
Hur man lyckas i karriären

Det är några månader sedan vi inbjöds till en "idé-verkstad" på restaurang Portalen i Härnösand.

Vi kom dit och togs emot av några herrar och damer som tyvärr inte skulle vara med. Bland dessa herrar fanns en som ändå skulle vara med. Det var konsulten, en psykolog som skulle leda diskussionen, sammanfatta den och sedan förstås, sälja resultatet till uppdragsgivaren. Uppdragsgivaren, tror jag, var en samling av olika myndigheter, bland annat länsstyrelsen och länsarbetsnämnden.

Det hela pågick i två dagar. Vi fick gratis lunch... Vi pratade om olika saker och idéer sprutade fram. Det var många idéer, om de var bra eller dåliga vet vi inte. När det var slut fick vi löfte från handledaren att vi skulle givetvis informeras sedan. Vi utbytte adresser. Det har inte hänt något efter den dagen. Vare sig psykologen eller någon tjänsteman från någon av dessa myndigheter har hört av sig. Man känner sig förbipasserad. Vad hände med våra idéer? Var allt bara på skoj? Nej, på skoj var det inte.

Häromdagen var jag på ett seminarium om "mångfald" och där fick jag veta att en av våra idéer hade blivit någon annans. Idén om ett utbildningscentrum för invandrare. Meningen skulle vara att ersätta det undermåliga och gamla SI (svenska för invandrare) med ett centra i Härnösand som skulle inriktas mer på att ge invandrarna en anpassad utbildning. Utbildningen skulle ta hänsyn till yrke, modersmål och en del andra aspekter som jag inte vill gå in på, i fall någon av dessa herrar skulle läsa det här. En av herrarna som tog emot oss på idéverkstaden, men inte hade tid att närvara, hade fått idén. Han kanske behöver andras idéer för att få lite hjälp med karriären. Vad händer när de andras idéer sinar? Skall han använda "sina egna"? Det verkar ändå som om hans idé går ut på att använda andras....

Vi avundas inte herrn.

Tyvärr är han inte ensam. Alltför många av dessa herrar har samma inställning till "hur man lyckas i karriären".

Kanske skall man bojkotta dessa idé-sammankomster.

Carlos Gândara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons