Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp oss ur knipan

Annons
Hjälp oss ur knipan

Jag sitter och blir väldigt upprörd när jag tar emot de signaler som Sollefteå kommuns politiker sänder till oss medborgare. Under många års tid har kommunledningen sparat pengar på de mindre orterna runt Sollefteå och så fort Junsele velat ha något har det varit stopp. Då har Junseleborna löst det själva, och det är detta som ligger oss i fatet i dag. Våra folkvalda räknar återigen med att Junsele fixar det själva och om de inte gör det så är det deras eget fel att det inte gick.

Går Djurparken under så startar väl kommunen mest troligt en ny på Hallstaberget om 3-5 år, för då blir det närmre för sollefteåborna..

Räknar man på den verksamhet som sponsras av kommunen tycker jag att djurparken i Junsele mycket väl kvalar in som en berättigad biståndstagare. Att Hullsta gård får 2,9 miljoner årligen kan vara svårt att förstå när man betänker att det inte finns vidare mycket som drar in pengar där. Vidare kommunförvaringen på Skärvsta för någon miljon årligen, och sist men inte minst fordonshallarna som inte byggs, för 600000 kronor.

Men nu tycker jag även att detta är inte enbart en kommunal angelägenhet utan frågan gäller större delen av länet.

Eftersom de drygt 25000 turister som besökte djurparken i somras inte kom med fallskärm utan de passerade stora delar av länet på sin färd. Kramfors, Härnösand och Ö-vik är orter som mest sannolikt har en liten del av intäkterna som blir kring dessa resenärer. Många av besökarna campar dessutom på Risön och gör en dagsutflykt till Junsele med djurparken. Beträffande Risön har vi även där en inkomstbringande verksamhet som kommunen stödjer, det vill säga Econova, denna kommunens nyaste pärla.

Nej, hjälp oss junselebor ur den här knipan så kommer omvärlden att fortsätta dra fördelar av djurparken i Junsele.

Peter Sehlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons