Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gynna orten istället

/

Annons

På Kiörningskolan i Härnösand serveras det Arlamjölk i matsalen. Jag undrar varför. Det pratas ju om att allt ska vara närproducerat men i det här fallet är det inte så. Alla mjölkleverantörer i Ångermanland levererar sin mjölk till Norrmejerier. Så varför gynnar då inte kommunen ortens producenter?

Jag frågade rektorn på Kiörningskolan och till svar fick jag att det berodde på att Arla var billigast. Jag tycker att det är dåligt gjort av Härnösands kommun att köpa in den mjölk som är billigast. Själv tycker jag att det är en självklarhet att kommunen ska köpa in lokalproducerad mjölk och även andra lokalproducerade livsmedel. Mjölkproducenterna är ju skattebetalare till kommunen så varför inte gynna dem? Många personer tycker att det är bättre att köpa Arlamjölk från Sundsvall mejeri, än att köpa Norrmejerier mjölk från Umeå mejeri, eftersom det blir kortare transporter. Men då är "Sundsvalls"-mjölken producerad i Medelpad/Jämtland/Hälsingland i stället för närproducerad i Ångermanland.

Jag tycker också att det är dåligt att vissa affärer i Härnösand köper in Arlamjölk. Det går bra för affären att handla av "utomstående" producenter men jag tror knappast att affären vill att kunden ska handla av "utomstående" affärer.

Håkan Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons