Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott nytt år kära pensionärer!

Annons

Grattis kära pensionär! Nu sänks din skatt för fjärde gången. Kristdemokraterna har i samverkan med allianspartierna genomfört ännu ett steg mot en utjämning av beskattning mellan lön och pension. Jobbskatteavdraget är bra för att det leder till att fler kommer i arbete, men skillnaden i skatt mellan lön och pension har inget egenvärde.

Tack vare Kristdemokraterna har landets drygt 1,7 miljoner pensionärer sedan 2008 fått mellan 6800 och 10000 kr/år i sänkt skatt. En garantipensionär har genom detta fått en extra månadsinkomst per år. Detta hade aldrig hänt utan Kristdemokraternas envetna arbete i regeringen.

Vid årsskiftet höjs även bostadstillägget för äldre med de lägsta inkomsterna. Tillsammans med föregående års höjning innebär det 340 kronor mer i månaden för varje ensamstående äldre.

Men välmående skapas på flera sätt. Att själv få välja hemtjänst eller det boende som passar en bäst när inte orken finns att bo kvar hemma är viktigt tycker Kristdemokraterna. Därför har vi i alliansen infört möjligheten till valfrihet och KD arbetar vidare för att alla Sveriges pensionärer ska få rätten att välja.

Kristdemokraterna kommer att fortsätta kämpa för Sveriges pensionärer och önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

Göran Sjödén

Ordförande KD Härnösand

2:e v ordf KD Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons