Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gårdsförsäljning raserar den svenska alkoholmonopolet?

Annons

Kommentar tillGunnar Eklöfs insändare 19/11.

Trots att jag i grunden respekterar människors engagemang i alkoholfrågan, så tycker jag ibland att de skjuter över målet.

Där jag ser en småskalig lokal entreprenör som vill kunna marknadsföra sin produkt genom gårdsförsäljning till besökare, så ser Gunnar Eklöf ett hot mot hela systembolaget, mer arbeta för vård, socialtjänst och rättsvårdande myndigheter.

Gårdsförsäljning skulle alltså ske till enorm skada för liv och hälsa och rasera det svenska alkoholmonopolet. Tror någon att systembolagets nyligen inrättande hemkörning av internet-beställda drycker tillsammans med ett 40-tal vinimportörer som levererar till dörr, är bättre ur nykterhetssynpunkt?

Men ska landsbygden leva, vilket svensken vill, då gäller det att anpassa svenskt jordbruk till nya förutsättningar.

Idag produceras vin och öl på landsbygden, vilket inte förekom för 10 till 20 år sedan. Gårdsförsäljning går utmärkt väl att förena med ett fortsatt detaljhandelsmonopol. Gårdsförsäljning ska ske i samband med studiebesök på tillverkningsstället, föreläsning eller liknande upplevelsetjänst med anknytning till aktuell dryck. Detta enligt de senaste förslagen. Det borde väl vuxna människor kunna hantera?

Leif Vestin (c)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons