Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gårdsförsäljning inget nytt

Annons

Sedan jag läst vår riksdagsman Emil Källströms inlägg under Ordet fritt, förstår jag verkligen hur denne vår företrädare lägger manken till att få landsbygden att blomstra och nu med småföretagande i form av gårdsförsäljning av en produkt som varit till försäljning sedan lång tid tillbaka.

Produkten kallas allmänt och i tysthet för skogsblomman. Sedan urminnes tider har det puttrat i stugorna här och där och även inne i tätorterna och så sant som Emil påstår, så är det betydligt billigare att handla hos de puttrande småföretagarna än på bolaget, som även har sina serviceställen ute på bygden.

Han känner givetvis till behovet är stort och vill därför ge småföretagandet sin välsignelse för en blomstrande landsbygd i sus och dus. Alltså ner med bolaget och fram för puttrandet. Det gäller som sagt att lägga energi på rätt saker, som Emil skriver.

Puttrandet är ännu så länge inte tillåtet men om Emils insatser skulle vinna gehör skulle i varje fall puttrandet blomstra.

Förhoppningsvis är det inte tankar om denna landsbygdsinsats som fått Emil in i Riksdagen. Men att samtidigt förespråka gårdsförsäljning av alkohol och tro sig få support av alla som har insikt i drogernas skadeverkningar och av dem som värnar om en alkoholfri miljö, torde bli komplicerat.

Göte Nordmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons