Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går det inte att ha en saklig debatt om bättre vatten?

Annons
Går det inte att ha en saklig debatt om bättre vatten?

Insändare från vd och vice ordförande i Hemab till Eric T gör mig skrämd.

Om min svenska inte är lik Pär Lagerqvists eller Selma Lagerlöfs, får jag då inte komma med mina erfarenheter, utan att bli hånad, förlöjligad och kränkt? Om min kommatering eller mina verb- och adjektivböjningar inte är helt perfekta, måste jag då hålla tyst? Vi har ju alla inte råd och tillgång till så kallade låtskrivare, eller hur?

Är det inte ändå så i en demokrati, att vi måste lyssna och försöka förstå vad alla vill få sagt som vill säga något. Tänk om någon i sina språkliga otydligheter har idéer som kan förenkla, förbilliga eller nyskapa! Vi har faktiskt tid till att lyssna och försöka förstå - om man nu inte ska dö inom en timme, förstås.

Från mitten av 80-talet och cirka tio år framåt hade våra bekanta med små barn vatten med sig, när de besökte oss här i Härnösand. Varför, tror ni?

Jag kan inte dricka vattnet, därför att jag får ont i magsäcken och blir lätt illamående. Men duschar, tvättar, städar, diskar med det gör jag. (Klor är ju bra som blekmedel till vittvätt). Köp av drycker på butik blir dyrt i längden och är inte önskvärt att alltid ha som ersättning. (Jag har misstänkt, att dryckesfabrikanter har haft lobbyist anställd på Hemab).

Snälla Bestämmare, går det inte att ha en saklig och anständig debatt om bättre vatten? Vad är det som är så fel med detta?

För inte är det väl bara en "politisk grej" det här med vatten åt alla i Härnösand?

Beklämd tant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons