Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtalskampanj mot Hållängetskolan

Annons

E Det är beklämmande att gång på gång läsa i ortstidningen hur man smutskastar Hållängetskolan. Det värsta är att man i
sina skriverier i ledare och krönika inte ens är uppdaterade om hur det ser ut i dag jämfört med för tre år sedan! Man går på gammal skåpmat och rykten och har sin bild fullständigt klar.
För ungefär tre år sedan när man införde ett "nytt system" var det en oerhört irriterad stämning bland många elever och föräldrar i årskurserna 7-9. Det ena mötet avlöste det andra där skolledning, lärare, elever, föräldrar och skolpolitiker deltog. Kritik framkom, inte bara mot själva pedagogiken utan även mot avsaknad av information om det "nya" sättet att
arbeta. Dessa möten resulterade i en grupp bestående av elever,
lärare, skolledning och föräldrar som träffades ett antal gånger under en termin. Gruppens uppgift var att ta emot och diskutera utifrån synpunkter och frågor från elever och föräldrar. Det var, med tanke på alla synpunkter som fanns på mötena, förvånansvärt dålig respons från föräldra- och elevhåll.

I dag, mer än tre år senare ser läget helt annorlunda ut. Att starten blev mindre lyckad är ingenting att göra åt nu. Det som har varit har farit. Barnen som går på Hållänget måste få känna att deras skola är en bra skola. En skola att vara stolta över. Skol-
ledning och lärare har tagit till sig av kritiken, schemaläggning och undervisning är mer strukturerade. Raster är schemalagda. Vi har tre barn som går på Hållänget, en fjärde som gick ut i våras var med från start med detta nya system. Med förtroende överlåter vi till lärarna på Hållänget att undervisa våra barn. Inte heller behöver vi pumpa våra barn på information vilket krönikören planerar att göra med sitt barn. Utöver vad de själva berättar om sina dagar på skolan finns en bra kontakt med lärare, fritidspersonal och skolledning. Dels via veckobrev, dels telefonkontakter och personliga möten. Inte heller behöver man vara en mus i lärarrummet som krönikören önskar. De gånger vi haft synpunkter på skolan upplever vi att vi blivit tagna på allvar. Vi är, utan att ha pratat med någon på skolan, säkra på att herr Tavér är välkommen på besök för att bilda sig en egen uppfattning om läget och samtidigt (istället för rykten och hörsägen) uppdatera sig! En önskan, eller snarare ett krav, är att barn och lärare ska få arbetsro!

Vi vet inte om det är så att ÖA anser att det man skriver är konstruktiv kritik. För oss låter det mer som man har siktat in sig på en skola som till varje pris ska svärtas ner. Det är oerhört sorgligt att konstatera att man hela tiden fokuserar på det negativa. Konstruktiv kritik är bra, men den bör riktas till den eller det man har synpunkter på samt att ge förslag till förändringar. Svepande generaliseringar grundade på ett litet/gammalt faktaunderlag skadar mer än det hjälper.
Eftersom ÖA är den enda tidningen på orten tycker vi att man kan kräva, åtminstone ett försök till objektivitet i nyhetsrapporteringen.
ÖA påstår sig förmedla de lokala NYHETERNA... Vad gäller Hållänget har ni misslyckats!

Maritha och
Sune Norlund


E Svar direkt. Vi tackar för inbjudan och åker till Hållänget redan i dag.
Hasse Tavér
ÖA-reporter och krönikör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons