Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara så jag förstår

Annons
Förklara så jag förstår

"Allsmäktigt" kunnige R Carlerby:

Har under några decennier läst diverse insändare av dig, herr Carlerby. Jag funderar på hur du har fått så stora insikter i "Den Stora Helheten" att du kan "såga" den överväldigande majoriteten av jordens befolkning jämns med fotknölarna. Borde du inte fundera på att förmedla din intelligentia i lite större sammanhang än en liten ynklig lokaltidning, så hela jordens folk får en chans att "komma till insikt" och bli "vetenskapligt frälsta" av dig. Då först kan det ju bli fred på Tellus.

Med mina begränsade kunskaper har jag för mig att de nuvarande stora religionerna är av relativt ungt ursprung. Exempelvis kristendomen har väl mindre än 2000 år på nacken. Islam ännu mindre.

I ditt vetenskapligt mänskliga sammanhang torde det motsvara ett litet ögonblick. Jag vill att du förklarar, så en begränsat begåvad som jag förstår. Varför åt människor förr upp varandra i vissa länder/kulturer? Var det av "vetenskaplig kärlek" man slog ihjäl varandra? Vilken religion är skyldig till Stalins massutrotningar/arbetsläger? Var inte kommunister ateister? Är ateism också en religion? Varför verkar det mesta av mänsklig historia mer eller mindre handla om krig, även långt före kristendomen? Var någonstans lär kristendomen ut att man skall slå ihjäl varandra för egen vinning? Det har jag missat i söndagsskolan. Tacksam för svar med "fördjupande insikter".

Anders Nordin

Sandöverken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons