Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enligt kommunen vilar ansvaret på den enskildes axlar – har den utbrände sig själv att fylla?

/

Annons

Enligt Örnsköldsviks kommun vilar ansvaret för utbrändhet helt på den drabbades axlar. Det är i dag vanligare än någonsin med utbränd personal inom kommunens verksamhet.Brist på personal i kombination med besparingskrav och inga vikarier vid frånvaro håller på att jaga bort de som brinner mest för yrket. Det man borde fundera över är hur de drabbade bemöts och vilken typ av hjälp och stöd de får.

Företagshälsovården, Previa, gör ett fantastiskt jobb och har räddat många genom bra coaching och vägledning. Vad gör då cheferna? Vissa stöttar och förstår och gör sitt yttersta för sina medarbetare. Sedan finns det chefer som menar att den utbrända har valt sin situation genom att inte lyssna på kroppen i tid. Att den utbrände misslyckats i sitt arbete i och med att andra klarar av stressen.

■■ För fler insändare, klicka här.

Dessa uttalande är skrämmande och borde ALDRIG få förekomma. Ansvaret vilar ytterst på chefen som ska se till att de anställda mår bra, att personalstyrkan motsvarar vårdbehovet och att vården får vara så värdig som den ska vara utan att undersköterskor och sjuksköterskor känner sig tvingade till utebliven rast och övertid.

Vad säger ni ansvariga inom kommunen: är det denna policy ni vill framhålla? Att den utbrände har sig själv att skylla och är en sämre medarbetare än den som inte drabbas? Den kommun jag valt att arbeta för ser sina medarbetare som värdefulla resurser inte som förbrukningsvaror!

En av många utbrända

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons