Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag att hylla kunskap och alla lärare!

Annons

I måndags firade vi nobeldagen och för oss i Lärarförbundet är det en speciell dag att hylla kunskap och alla lärare. Utan bra lärare blir det inga innovationer, nya upptäckter och genombrott. Varken små eller stora.

Kunskap och utbildning är oerhört viktigt för ett lands tillväxt och utveckling, det är de flesta överens om. Sveriges konkurrenskraft behöver vara stark, och vi behöver självständiga och kreativa unga som kan ta sig an framtidens utmaningar.

Då måste skolan bli precis så bra som den kan vara. Vägen dit är att satsa på lärarna.

Lägre arbetsbelastning, bättre utvecklingsmöjligheter och högre löner - det är några av de frågor vi driver i Lärarförbundet.

Alla dessa områden behöver prioriteras mer i Örnsköldsvik. I den lokala löneförhandlingen blev golvet ett tak och extra satsningar på lärarlöner uteblev. I medarbetarenkäten 2012 sticker lärargrupperna ut med låga sjunkande värden inom flera områden som handlar om arbetsbelastning och utvecklingsmöjligheter.

Vi efterlyser framtidsinriktade politiker och skolföretag som satsar på Sveriges viktigaste yrke ? från förskolan till högskolan. Att satsa på lärarna är att satsa på Sverige.

Christina Grewell, ordförande Lärarförbundet Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons