Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumhet styr Läkemedelsverket

Annons
Dumhet styr Läkemedelsverket

Nu får det snart vara nog med dumheter från Läkemedelsverket! Statens och våra egna Läkemedelskostnader rasar i höjden. Samtidigt anses vi tydligen inte mogna att aktivt genomföra egenvård med ämnet glucosamin, som inte kostar staten en endaste krona! Skandal är ordet! Vi är faktiskt mer än 65000 som har skrivit på protestlistor mot att få tillgång till ett oskadliga kosttillskott. Något som Läkemedelsverket förbjudit att säljas fritt från den sista oktober.

Vi har kunnat lindra eller bota våra ledbesvär med detta oskadliga och kroppsegna ämne. Vissa av oss har tidigare inte ens kunnat gå utan kryckor! Men blivit friska och tack vare det sluppit smärta, elände och i värsta fall operationer!

Sjukdomen artros (oftast ont i knäna) är faktiskt en av de allra vanligaste åldersrelaterade sjukdomar, som vid exempelvis 65 års ålder drabbat tre av fyra svenskar. Detta tar tydligen byråkraterna på Läkemedelsverket ingen som helst hänsyn till!

Nu finns glucosamin inte längre att få tag på. Det är helt slut i hälsokosten. Eftersom Läkemedelsverket helt finansieras av läkemedelsindustrins avgifter vill man kanske skydda kunderna (läkemedelsföretagen) för konkurrens från en effektiv egenvård, som har kostat oss en hundring i månaden? Och för det har vi blivit friska utan några biverkningar.

Vill kanske Läkemedelsverket att vi nu skall gå tillbaks till NSAID-preparaten? Men dessa piller ger framförallt äldre risker för allvarliga biverkningar i form av magblödningar och enligt uppgift ca 150 för tidiga dödsfall i landet per år. Men, som sagt, det drabbar i huvudsak oss äldre!

Det verkar gälla att suga ut så mycket som möjligt av oss i form av köpa fler och mer mediciner. Staten får betala huvuddelen, och vi sugs ut med 1800 kronor om året, plus vad doktorn kostar per år. Så ge oss 65000 glucosamin-användare NSAID-mediciner istället. Och det med risk för fler för tidigt döda äldre. Och får vi sedan problem med magen finns ju alltid Losec. Men glöm sedan inte att rekommendera att vi nu måste ta vårt årliga influensavaccin. Gör vi inte det "är det enligt Läkemedelsverket annars risk för överdödlighet!" En absolut dumhet måste styra detta statliga verk!

Är det inte dags för en ny ledning med folkets hälsa som mål?

"Vem sa egenvård!"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons