Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dränerat" förtroende för polisen

Annons
"Dränerat" förtroende för polisen

Kanske att polisen skulle återupprätta sitt skamfilade förtroende först innan de förstärks med en yrkesarmé!? Ty det är väl så att i inhemska kravaller, typ mötet i Göteborg, är det polisen som har kommandot över militären? Eller hur var beslutsgången i Ådalen 31?

Polisen behöver inte stå till svars för skotten i Göteborg, utan har tydligen fått något sorts "fribrev" när det gäller övervåld mot sådana som av det så kallade rättssystemet anses för mindre värda.

Förstår man inte från rättsväsendes sida att detta leder till ett "dränerat" förtroende från allmänheten. Inte ens en reprimand? Ens en månads inre tjänst?

När en polisman så övertydligt inte klarat av det psykologiska tryck man från allmänhetens sida har rätt att kräva att en polis ska klara. Liksom i fallet Osmo Vallo.

Att nu lägga på en yrkesarmé som ska stå till förfogande för polisledningen är väl magstarkt,eller kanske ett krav från EU?

Nej, rensa först upp inom den poliskår som redan finns och rehabilitera förtroendet till någorlunda nivå innan kranarna vrids på.

Anders Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons