Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domprostbråket ur en läsares perspektiv

Annons
Domprostbråket ur en läsares perspektiv

Med en nota på snart två miljoner beslöt jag mig nu för att lämna kyrkan. Visserligen är jag en passiv medlem, men bevisligen verkar kristendomen vara tämligen urholkad när till och med personer med ledande befattningar inom kyrkan inte kan motstå synden själv, pengar! Självklart har hela cirkusen urartat och sköts mycket dåligt, även mot personerna i fråga.

Fallskärmsavtal är vad det handlar om. Om jag själv hade vigt mitt liv till bön, skulle jag nog prioritera evigt liv i himlen framför synd i stora valörer, men givetvis är vi alla ej helt perfekta.

För att rädda sin heder tycker jag att dessa kandiderande domprostar officiellt ska skänka bort dessa pengar som är i storlek med en mindre bingolottovinst till välgörande ändamål. De har ju ändå inte slitit ihop pengarna eftersom det rör sig om en kompensation i utebliven framtida lön/förmåner.

Hade de således varit utan arbete hade det säkert gått att ordna ett vikariat på Manpower eller DNG. Sedan kan man ju i efterhand med facit i hand starkt fundera över dessa personers lämplighet att representera kyrkan överhuvudtaget, då de mer verkar vara ute efter att fylla plånboken.

Då jag själv nu i och med avhoppet förlorar politiskt inflytande i kyrkan, möjlighet att politiskt säga min mening, får jag via demokratiska medier som Tidningen Ångermanland ventilera den vrede som många Härnösandsbor nu känner. Human som jag är kommer jag nu att räkna ut min "vinst" på avhoppet i rena skatteintäkter och skänka beloppet till Rysslands barnhemsbarn.

Förslagsvis kanske dokusåporna kan få nys om detta och med ett koncept om att driva en kyrka, där veckans tittarvalda favorit får agera domprost borde bli en given succé...

Carl Vestermark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons