Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det liknar falsk varudeklaration

Annons

Elvy Söderström försöker i
media ge sken av att kommunens planerade förlust på 27 miljoner är en tillfällighet. Vi tycker att det är märkligt sätt att hantera sanningen.
Det liknar falsk varudeklaration, med tanke på att det fattats 187 miljoner de senaste fem åren och att planeringen pekar på att det kommer att fattas ytterligare 120 miljoner de närmaste tre åren.
Det är också fel att påstå att vårt förslag till budget (där intäkterna räcker till utgifterna) skulle hota Wernerssonpengarna till skolan, tvärtom är en ordnad ekonomi en förutsättning att för huvud taget ha någon skola i framtiden.

Det finns inte heller någon redovisad långsiktig planering och det saknas ambition att göra något radikalt åt problemen.
Kan det vara så att ni kallt räknar med att någon annan skall ta över efter valet som då får klara ut ekonomin? Oansvarigt och beräknande kallar vi det i så fall. Enligt Tom Sundelins insändare i ÖA så är det inte aktuellt med någon skattehöjning.
Vi har därför en fråga till kommunstyrelsens ordförande, Elvy Söderström. Är en skattehöjning utesluten om ni får majoritet efter nästa val?

Vi inom oppositionen tycker det är viktigt med en ordnad ekonomi inte minst med tanke på ansvaret gentemot kommande generationer.
En förutsättning för att bland annat skola, vård och omsorg skall utvecklas är att vi har ordning på våra pengar.


DAN OLSSON (C )
GÖRAN SYDHAGE (KD)
ÅKE SUNDQVIST (M)
GUNNAR MELIN (FP) BO JAKOBSON (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons